vin sans tanin

Dans nos blogs d'apprentissage du vin, nous répondons à vos questions les plus fréquentes ! Cette fois-ci : un vin sans tannins.

Réponse :

In feite hebben alle wijnen tannines, alleen op verschillende niveaus. De meest prominente tannines in wijn komen van het contact van het sap met schillen, stelen en pitten; dit verklaart waarom rode wijnen veel tannineuzer zijn dan witte. Witte wijnen zoals sauvignon blancs, pinot grigio of wijn dat niet in houten vaten gerijpt is, zijn ideaal voor iemand met tanninegevoeligheid. Rosés, die van rode druiven worden gemaakt maar niet veel contact met de schillen hebben, zijn ook veel minder tanninerijk dan traditionele rode wijnen. Omdat rode wijn het merendeel van zijn tannines krijgt van de schil van de druif, waar hij ook zijn kleur krijgt, geldt dat hoe dunner de schil is, hoe minder tannine hij in de wijn hoeft aan te brengen. Pinot noir is de favoriet in deze categorie, met zijn lichte, frisse smaken en relatief lage tannines.

Vous voulez en savoir encore plus sur le vin ? Abonnez-vous maintenant et recevez 2 nouveaux vins chaque mois, y compris le magazine du vin !