venkel-aspergerisotto

Conceito Flip

Bij deze lekkere rode wijn is dit groentengerechtje met risotto heerlijk! Geniet van deze topcombinatie en zet de wijn maar alvast klaar. Enjoy!

venkel-aspergerisotto

Ingrédients - pour 4 personnes

- 450 g groene en witte asperges, schoongemaakt
- 1-1½ l groentebouillon
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngeraspt
- 200 g risottorijst
- 2 venkelknollen, fijngeraspt
- scheut witte wijn of pernod
- 25 g boter
- 100 g Hollandse geitenkaas (met fenegriek) of remeker, geraspt
- evt. flinke hand zeekraal of lamsoor,10 sec. geblancheerd
- 1 tl versgeraspte nootmuskaat
- evt. erwtenscheuten*, als versiering

Préparation


1. Verwarm de oven voor tot 160°C.

2. Snijd 4 groene asperges in flinterdunne plakjes en zet opzij. Leg de rest van de asperges in een ovenschaal met een beetje bouillon of water en een snuf zout. Dek af met aluminiumfolie, zet in de oven en laat de asperges ± 18-20 min. langzaam garen. Verwijder de laatste 5 min. de folie. Haal de asperges uit de oven en houd warm.

3. Breng intussen de rest van de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit hierin de ui en knoflook al omscheppend 3-4 min. Bak op hoog vuur de rijst al roerende mee tot de rijstkorrels glazig zijn. Roer er de geraspte venkel door.

4. Blus af met de witte wijn en schenk er een paar soeplepels warme bouillon bij. Roer voortdurend en voeg zodra de vloeistof volledig is opgenomen, langzaam steeds wat nieuwe bouillon toe. Herhaal tot de risotto beetgaar is. Dit duurt 15-20 min.

5. Haal de pan van het vuur er klop er voorzichtig de boter en twee derde van de kaas door. Meng de aspergeplakjes en evt. de zeekraal of lamsoor erdoor. Rasp de nootmuskaat erboven. Garneer de risotto met de gegaarde asperges, de overige kaas en evt. wat erwtenscheuten en een draai zwarte peper.